Kauneus ja terveys


 

 
Yksi oleellinen osa kauneudenhoitoa ja sitä kautta henkistä terveydenhoitoa on hiustenlaittaminen eli parturin ja kampaajan työ. Parturit eroavat toisistaan suhteessa siihen, missä he työskentelevät, mitä palveluja heillä on lisensointi tarjota, ja mitä nimeä he käyttävät viittaamaan itseensä. Osa tästä terminologiamuutoksesta riippuu tietyssä paikassa olevista määräyksistä. Yhdysvaltojen eri valtiot vaihtelevat työ- ja lisenssilakeistaan. Esimerkiksi Marylandissa kosmetologi ei voi käyttää suoraa partakonetta, joka on ehdottomasti varattu parturille. Sitä vastoin New Jerseya sääntelevät kumpaakin hallintoneuvostoa kosmetiikasta, eikä partureiden, kampaajien ja kosmetologien keskuudessa ole enää oikeudellista eroa, koska heillä on sama lupa ja he voivat harjoittaa sekä suoran parranajokoneen parranajo-, värjäys-, muita kemikaaleja työ ja hiusleikkaus, jos he haluavat. Australiassa parturi on virallinen kampaamo; parturi on vain suosittu otsikko miesten kampaajille, vaikka ei niin suosittu nyt kuin se oli keskellä 1900-luvulla. Useimmat työskentelevät parturi-kampaamossa.
Suomalaisia partureita on paljon. Yleensähän parturi leikkaa miesten hiuksia ja naisten hiuksia laitetaan kampaamossa. Kampaamoja on myös joka kunnassa, esim. Espoossa www.hiusateljeeninahable.com/.
 
Toinen kauneuteen ja terveyteen liittyvä hoitomuoto on hieronta. Sitä tarjoaa Suomessa Oulun suunnalla http://eetusaloranta.com/. Hieronnan historiaa: Avicenna loi loogisen arvioinnin olosuhteista ja oireiden vertailusta ja kiinnitti erityistä huomiota kipulääkkeisiin ja niiden oikeaan käyttöön sekä muihin tapoihin lievittää kipua, mukaan lukien hieronta.
AD 1150: Todisteita hieronta -päiväkysymyksistä, johon liittyy painetta raskaana olevalle vatsalle, löytyy yhdestä kohokuvioista, jotka koristelevat Angkor Watin temppelissä Kambodžassa. Se kuvaa demonia, joka suorittaa tällaista aborttia naiselle, joka on lähetetty alamaailmaan. Tämä on abortin vanhin tunnettu visuaalinen esitys. AD 1776: Ranskalaiset lähetyssaarnaajat Kiinassa kääntävät Huangdi Necipin yhteenvedot, mukaan lukien lääketieteellisten kasvien, harjoitusten ja kehittävien hierontatekniikoiden luettelon ranskankieliselle kielelle ja tuovat siten Euroopan kehittyneisiin kiinalaisiin kieliin lääketieteelliseen voimisteluun ja lääketieteelliseen hierontaan. [7] AD 1776 syntyy Pehr Henrik Ling, ruotsalainen fysioterapeutti ja lääketieteellisen voimistelun opettaja. Ling on usein erehtynyt ansaitsemaansa "klassista hierontaa" eli "ruotsalaista hierontaa", ja sitä on kutsuttu "Hieron Isäksi". AD 1779: Ranskalainen Pierre-Martial Cibot julkaisee "Ilmoitus du Cong-fou des Bonzes Tao-see", joka tunnetaan myös nimellä "Tao-Tseen Cong-Fou", ranskankielinen yhteenveto taolaisien pappien lääketieteellisistä hierontatekniikoista. Joseph Needhanin mukaan Cibotin työ "oli tarkoitettu esittelemään Euroopan fyysikot ja lääkärit luonnoksella lääketieteellisestä voimistelujärjestelmästä, jonka he voisivat halutessaan hyväksyä, tai jos he löytävät sen vikana, heitä saatetaan kannustaa keksimään jotain parempaa.
 
Sekä terveyteen että ulkonäköön vaikuttavat myös suonikohjut. Niitä onneksi hoitaa nykyään moni lääkäri, kuten https://suonikohjut.info/. Nykyään ei enää suositella sukkia tai muitakaan vaan suonikohjujen hoito suoritetaan nykyaikaisin lääketieteellisin tekniikoin, niistä lisää https://suonikohjut.info/hoito/. Eri menetelmiä löytyy, yksi on vaahtoruiskutus ja toinen suosittu on suonikohjujen laserhoito. Molemmat onnistuvat paikallispuudutuksessa. Lisätietoa laserhoidosta https://suonikohjut.info/hoito/laserhoito/.
 Nilkkaissa voi näkyä vaaleita, epäsäännöllisiä, arpiin liittyviä laastareita. Tätä kutsutaan atrophie blancheksi. Suurin osa suonikohjuista on kohtuullisen hyvänlaatuisia, mutta voimakkaat vaihtelut voivat johtaa suurimpiin komplikaatioihin, koska syöpä on heikentynyt. Kipu, arkuus, raskaus, kyvyttömyys kävellä tai seisomaan pitkiä tunteja, mikä haittaa työtä Iho-olosuhteet / dermatiitti, joka voi altistaa ihon häviämiselle Ihon haavaumat erityisesti nilkan lähellä, joita kutsutaan yleensä laskimoverhoiksi. Karsinooman tai sarkooman kehittyminen pitkäaikaisissa laskimotukoksissa. Yli 100 raportoitua pahanlaatuista transformaatiota on raportoitu nopeudella, joka ilmoitettiin 0,4%: sta 1%: iin. Vakava verenvuoto vähäisiltä traumoilta, erityisesti vanhuksille. Veren hyytymistä haavoittuneissa laskimoissa, nimitystä pinnallinen tromboflebiitti. Nämä ovat usein eristettyjä pinnallisiin laskimoihin, mutta voivat ulottua syviin suoneisiin, jolloin niistä tulee vakavampi ongelma. Akuuttia rasva-nekroosia voi esiintyä, erityisesti nilkkaisilla ylipainoisilla, joilla on suonikohjuja. Naisilla on enemmän vaikutuksia kuin miehillä.
 
Henkisen terveyden hoito on myös tärkeää, siihen auttavat esimerkiksi erilaiset terapiat. Terapiaa on monenlaista, kuten psykoterapiaa, perheterapiaa, pariterapiaa, yksilöterapiaa. Niistä valitaan sopivin aina tilanteen mukaan. Terapiaa tarjoaa www.therapon.fi. Samasta paikasta saa terapian lisäksi myös mm työnohjausta.
 


 

     
           
           
           
           
 
Copyright © 2004-2016 Yhteystiedot: ASQ 0704 Finland | asq0704@asq-0704.org